Masia CanGrau

Masia Can Grau és una casa senyorial catalana a l’entrada de la petita població de Vilafreser, de fàcil accés amb cotxe i enmig d’una vall on impera la pau i el silenci. Orientada a sud, queda alçada respecte a les seves terres dominant la totalitat de la finca. En els seus camps pasturen els cavalls, creant perspectives úniques des de la piscina i els jardins. 

La casa ha estat restaurada per al turisme rural amb un disseny poc recarregat, posant en valor els elements arquitectònics valuosos ja existents i amb una clara voluntat de respecte a l’entorn. S’ha introduït materials i solucions sostenibles per aconseguir la màxima eficiència energètica sense renunciar a la comoditat i la funcionalitat moderna.

És un lloc ideal per als amants dels cavalls tant per gaudir d’una iniciació en família com per fer classes o excursions, però també llargues rutes de diversos dies a través dels magnífics paisatges de l’Empordà, la Garrotxa i el Pirineu.

 

Història

Tot i que l’edifici primitiu sembla ser del segle XVI, es van fer grans reformes posteriorment, com els dos pòrtics amb voltes que sostenen la terrassa a la façana Sud i la majestuosa porta d’entrada (actualment tapiada) al Nord. En les llindes de pedra s’observen varies dates, com “1720” i “1805” però també la inscripció “DOMINGO GRAU ME FESIT LAN 1847”

Can Grau es una finca de referencia a la comarca i es va utilitzar a principis de segle com a granja tradicional. Constaba d’una vivenda noble al primer pis on s’allotjaven els masovers, per quedar finalment quedar en desús fa uns 15 anys. Superant del seu mal estat de conservació, l’adquisició de la finca al 2018 per els actuals propietaris va fer falta una gran reforma per adequar-la a un nou ús, posant al descobert la bellesa del seu interior i integrant equipaments per cavalls en l’entorn imediat.

 

La Casa Rural

La primera sorpresa al arribar a Can Grau és el paisatge tan obert que domina des de la seva entrada principal. Al fons, la serralada del “Àngels” de Girona i la muntanya de la “Fortalesa” dibuixen un preciós horitzó.

La masia està composta per diversos edificis, dels quals el cos principal esta rehabilitat en la seva major part. Disposa en l’actualitat de set àmplies habitacions, totes amb bany i personalitat propia. Bigues de fusta, parets de pedra, mobles restaurats es combinen amb objectes tradicionals per crear un ambient acollidor. Les habitacions estan repartides entre la planta baixa i la planta pis, respectant l’estructura original de la casa. A la planta baixa, tenen sortida directa a jardí i a la planta pis accés a una gran terrassa exterior amb magnífiques vistes sobre el paisatge i els cavalls en semillibertat.

Es serveixen sopars i esmorzars en l’antiga quadra de les vaques convertit en un espaiós menjador amb llar de foc. La casa compta amb una àmplia sala d’estar, també amb llar de foc, còmodes sofàs i biblioteca per a les tardes d’hivern. No obstant, els porxos de l’entrada, la terrassa i els múltiples espais ajardinats inviten a relaxar-se a l’aire lliure durant tot l’any en contacte amb la naturalesa.

La piscina està envoltada de gespa atapeïda i enllosat de pedra original, restes de la tradicional era, a tocar d’un preciós antic cobert, que serveix per protegir-se del sol o prendre alguna cosa a manera d’espai “chill out”.

 

La Finca

Diversos camins ens conviden a descobrir els voltants dels 14 hectàrees de la finca. Seguint la petita riera i l’immens bosc que delimiten els seus camps, trobareu exemplars centenaris de robles i pins i fins i tot una antiga resclosa esculpida naturalment per les escorrenties de la pluja. 

Per altre banda, el límit Nord del edifici principal linda el poble de Vilafreser, de tan sols 16 habitants, amb la seva església romànica i el seu bonic campanar.

Les característiques de la finca han permès integrar en el paisatge les instal·lacions per als cavalls, sent la principal activitat que s’organitza tots els dies per a nens i adults. S’hi afegeix el color i els olors dels camps de girasols, blat o civada, la lavanda, els arbres fruiters, i pròximament la nostra pròpia vinya, per una immersió en la dinàmica de la naturalesa. El indret invita també a activitats mes relaxades com a sessions de ioga, taller de melmelades, tastos de vi ecològic de la regió o les teràpies de massatges.

Amfitrions

L’empresa CATALONIA HORSE TRAILS i el projecte de la Masia CAN GRAU han estat ideats i impulsats per Josep Ramon Casas Collderram i la seva parella Anne Imbert. El binomi és una combinació eficaç que acumula gran experiència i veritable passió tant en el món del cavall i de la natura com en el de la creació de projectes.

Josep Ramon, gerent de Catalonia Horse Trails, és professor d’EGB per la Universitat de Barcelona, ​​i ha exercit professionalment com a promotor / constructor durant molts anys.

Paral·lelament, descobreix fa més de 35 anys l’equitació i ha tingut una constant activitat en relació amb el món eqüestre realitzant i promovent competicions i projectes empresarials reeixits.

Inicialment com a genet i més endavant com a entrenador en competicions internacionals de relleu, cal destacar la seva trajectòria com a vocal a la Federació Catalana d’Hípica i el seu reconeixement com a impulsor de nombroses iniciatives en el món del turisme eqüestre com el programa televisiu Aïnara, el programa Equustur , el programa posterior Euquus, el Club Hípic Sant Fruitós o el Hípic Hotel de Camprodon.

Les seves inquietuds pel món que l’envolta sumat al seu esperit emprenedor i passió pels cavalls l’encaminen a l’adquisició de la Masia Can Grau a fi d’optimitzar i assentar l’empresa Catalonia Horse Trails, SL a l’Empordà, lloc estratègic per la internacionalització del sector, fent conèixer el territori català a través de rutes a cavall en un entorn especialment preservat.

L’èxit dels seus projectes tenen molt a veure amb la seva llarga experiència i coneixement dels cavalls i està a càrrec de l’organització de les rutes, així com de la gestió logística al medi natural.

L’Anne és arquitecte de formació, apassionada per la naturalesa i la botànica. El seu entusiasme pel món dels cavalls i la seva experiència com a genet des de la infància són l’origen de la seva implicació en el projecte de la Masia Can Grau.

Té una llarga i productiva experiència en el desenvolupament i la gestió de projectes complexos internacionals en l’àmbit de l’arquitectura, l’urbanisme i el paisatgisme.

Parla català, castellà, francès i anglès, cosa que li permet assumir amb eficàcia la gestió de les reserves i l’atenció a client, tan important en l’àmbit del turisme.

D’altra banda, ha concebut el projecte de rehabilitació de la masia com un repte professional, prioritzant els valors fonamentals de sostenibilitat energètica, del respecte a la natura i de les pràctiques que se’n deriven.

Està igualment a càrrec de l’organització i logística relativa a la bona marxa de la casa rural (allotjament i menjars) i dels picnics per les rutes itinerants a cavall.

Informació de contacte

Telèfon i missatgeria

+34 606 949 338

Segueix-nos

CANALS DE MITJANS SOCIALS

     

Condicions

aviso legalpolitica de cookies
estb turístico nº PG-001191-61